Mekko on vaatekaapin monipuolinen kulmakivi

Mekot

Mekko on vaatekaapin monipuolinen kulmakivi, joka sopii niin arkeen kuin juhlaankin. Se on vaatekappale, joka voi helposti muuntautua eri tilanteisiin ja vuodenaikoihin sopivaksi oikeilla tyylivalinnoilla ja asusteilla. Mekon viehätys piilee sen kyvyssä korostaa kantajansa persoonallisuutta ja tyyliä, olipa kyseessä sitten rento kesäpäivä tai elegantti iltajuhla. Tässä artikkelissa sukellamme syvemmälle mekkojen maailmaan ja tarkastelemme erilaisia mekkotyylejä, materiaalivalintoja sekä annamme vinkkejä mekon hoitoon ja säilytykseen.

Erilaiset mekot arkeen ja juhlaan

Mekkojen monipuolisuus tulee parhaiten esille niiden eri tyyleissä, jotka sopivat niin arkeen kuin juhlaankin. Arkimekot ovat usein mukavia ja käytännöllisiä, mutta silti tyylikkäitä. Esimerkiksi rento trikoomekko tai farkkumekko on loistava valinta päivittäiseen käyttöön, sillä ne tarjoavat mukavuutta kuitenkaan tinkimättä tyylistä. Näihin mekkoihin voi helposti yhdistää esimerkiksi tennarit tai nilkkurit sekä kevyen neuletakin viileämpinä päivinä.

Juhliin valittavat mekot taas heijastavat tilaisuuden juhlallisuutta ja eleganssia. Cocktailmekot, iltapuvut ja pikkumustat ovat klassisia vaihtoehtoja erilaisiin juhlatilaisuuksiin. Näissä mekoissa materiaalit kuten silkki, satiini ja pitsi tuovat ylellisyyttä ja hienostuneisuutta asuun. Asusteilla, kuten koruilla, korkokengillä ja käsilaukulla voi viimeistellä juhlalookin. Mervin Putiikista löydät myös monipuoliset asusteet mekkojen kaveriksi,

katso tästä esimerkiksi laukkuvalikoimamme.

On myös olemassa mekkomalleja, jotka soveltuvat sekä arkeen että juhlaan pienillä muutoksilla. Esimerkiksi yksinkertainen kotelomekko voi olla toimiva työvaate päiväsaikaan yhdistettynä bleiseriin ja mataliin kenkiin, mutta muuttua illanviettoon sopivaksi lisäämällä näyttävät korut ja korkokengät.

Eri tilanteisiin sopivien mekkojen tunteminen auttaa rakentamaan vaatekaapin, joka on aina valmis mihin tahansa tilaisuuteen – olipa kyseessä sitten kiireinen työpäivä tai tärkeä juhlaillallinen.

Hellemekot: raikkaat valinnat lämpimiin päiviin

Kesä on aikaa, jolloin mekot pääsevät todella oikeuksiinsa. Hellemekot ovat kevyitä, ilmavia ja usein värikkäitä, mikä tekee niistä täydellisiä valintoja lämpimiin päiviin. Yksi suosituimmista hellemekkotyyleistä on maksimekko, joka tarjoaa sekä mukavuutta että tyylikkyyttä. Maksimekot ovat monikäyttöisiä ja sopivat niin rannalle kuin kaupunkipäiväänkin.

Toinen kesän suosikki on a-linjainen hellemekko, joka imartelee useimpia vartalotyyppejä ja antaa liikkumavapautta. A-linjaiset mekot ovat usein valmistettu kevyistä materiaaleista kuten puuvillasta tai viskoosista, mikä tekee niistä miellyttäviä käyttää kuumina päivinä. Ne voivat olla yksivärisiä tai koristeltuja erilaisilla kuvioilla kuten kukilla tai raidoilla.

Kietaisumekot ovat myös erinomainen valinta kesäksi. Niiden säädettävä vyötärö takaa hyvän istuvuuden ja korostaa kauniisti vartalon muotoja. Kietaisumekko toimii hyvin niin arjessa kuin hieman juhlavammissakin tilaisuuksissa – se on helppo stailata tilanteen mukaan esimerkiksi sandaaleilla tai korkokengillä.

Hellemekoissa nähdään paljon myös off-shoulder-malleja sekä spagettiolkaimisia mekkoja, jotka tuovat esiin kauniisti ruskettuneen ihon ja antavat rennon mutta elegantin ilmeen. Materiaalien osalta pellava ja puuvilla ovat ehdottomia ykkösvalintoja hellemekoissa niiden hengittävyyden ansiosta.

Hellemekkojen monipuoliset tyylit

Tässä muutamia hellemekkoja, joita et halua jättää väliin:

 • Maximekot: Pitkät ja hulmuavat maximekot ovat täydellisiä sekä arkeen että juhlaan. Valitse kevyitä materiaaleja ja kukkakuoseja tuomaan kesäistä tunnelmaa.
 • Off-shoulder-mekot: Olkapäät paljastavat mekot ovat edelleen in! Ne lisäävät asuun ripauksen seksikkyyttä ja rentoutta samalla kertaa.
 • Boho mekot: Boheemit mekot pitsi- ja brodeerauskoristeilla vievät sinut suoraan festaritunnelmaan. Yhdistä ne hapsulaukkuun ja leveälieriseen hattuun täydellisen lookin saavuttamiseksi.
 • Kietaisumekot: Kietaisumallit imartelevat vartaloa ja ovat erittäin mukavia päällä. Ne sopivat loistavasti niin kaupungille kuin illanviettoonkin.
 • Pastellisävyt: Vaaleat pastellivärit kuten minttu, laventeli ja vaaleankeltainen tuovat raikkautta kesään. Nämä sävyt näyttävät upeilta päivettyneellä iholla!
 • Printtikuosit: Rohkeat printit, kuten eläinkuosit tai geometriset kuviot, tekevät mekosta katseenvangitsijan. Uskalla leikitellä eri kuvioilla! 
 • Minimalismi: Jos pidät yksinkertaisemmasta tyylistä, valitse selkeälinjaisia mekkoja neutraaleissa sävyissä kuten valkoinen, beige tai musta. 

Muista lisätä asusteita korostamaan omaa persoonallisuuttasi – isot aurinkolasit, näyttävät korvakorut tai värikäs huivi voivat tehdä ihmeitä kokonaisuudelle. Nyt on aika päivittää vaatekaappi näillä ihanilla trendeillä! Mikä näistä tyyleistä on sinun suosikkisi? Tiesithän, että meiltä löytyy paljon mekkoja myös alennetuin hinnoin,

löydät outlet-valikoimamme tästä.

Boho mekot: inspiraatiota luonnosta

Boho-tyyli, eli boheemi tyyli, on yksi kesän suosituimmista trendeistä ja se näkyy erityisesti mekoissa. Boho mekot ovat tunnettuja rennosta ja vapaasta ilmeestään, joka yhdistää etnisiä kuvioita, luonnonmateriaaleja ja kerroksellisuutta. Ne henkivät huolettomuutta ja taiteellisuutta, mikä tekee niistä täydellisiä valintoja festivaaleille, rantapäiville tai rentoihin kesäjuhliin.

Yksi boho mekkojen tunnusmerkeistä on niiden runsaat leikkaukset ja yksityiskohdat. Pitsit, hapsut ja kirjailut tuovat mekkoihin persoonallisuutta ja viehätysvoimaa. Myös röyhelöt ja leveät hihat ovat yleisiä elementtejä boho-tyylissä. Näiden yksityiskohtien ansiosta boho mekot erottuvat edukseen muista kesämekoista.

Materiaalivalinnoissa suositaan usein luonnonkuituja kuten puuvillaa, pellavaa ja viskoosia, jotka takaavat mukavuuden kuumina päivinä. Värimaailma vaihtelee maanläheisistä sävyistä kirkkaisiin väreihin ja monimutkaisiin kuvioihin. Kukkaprintit, geometriset kuviot sekä itämaiset vaikutteet ovat yleisiä boho mekoissa.

Mekon voi helposti stailata erilaisiin tilanteisiin asusteilla. Esimerkiksi leveälierinen hattu, isot aurinkolasit ja korvakorut viimeistelevät rennon mutta tyylikkään lookin. Jalkineiksi sopivat hyvin sandaalit tai nilkkurit riippuen siitä, halutaanko korostaa rentoa vai hieman hienostuneempaa ilmettä.

Vinkkejä boho mekon valintaan: materiaalit, värit ja kuosit

Boho-tyyli on tunnettu rennosta ja vapaamielisestä ilmeestään, joka yhdistää luonnolliset materiaalit, maanläheiset värit ja eksoottiset kuosit. Tässä muutamia asioita, joita kannattaa pitää mielessä:

 • Materiaalit: Mekoissa käytetään usein luonnonmateriaaleja kuten puuvillaa, pellavaa ja viskoosia. Nämä materiaalit ovat hengittäviä ja mukavia päällä, mikä tekee niistä täydellisiä rentoon tyyliin. Etsi mekkoja, joissa on kauniita pitsi- tai brodeerauskoristeita lisätekstuurin tuomiseksi.
 • Värit: Boho-tyylissä suositaan yleensä maanläheisiä sävyjä kuten ruskeaa, beigeä, oliivinvihreää ja terrakottaa. Myös pastellisävyt ja pehmeät neutraalit toimivat hyvin tässä tyylissä. Jos haluat tuoda asuusi hieman lisää eloa, voit valita mekon jossa on värikkäitä yksityiskohtia tai kuvioita.
 • Kuosit: Kuoseilla voi leikitellä tyylissä lähes rajattomasti! Kukkaprintit ovat klassinen valinta, mutta myös etniset kuviot, paisley-kuviot sekä geometriset mallit sopivat loistavasti tähän tyyliin. Yhdistä erilaisia kuoseja rohkeasti luodaksesi persoonallisen ilmeen.
 • Siluetti: Mekot ovat usein löysiä ja ilmavia antaen liikkumavapautta ja mukavuutta koko päiväksi. Maxi-mekot ovat erityisen suosittuja boho-tyylissä niiden dramaattisen pituuden ansiosta, mutta myös midi- ja mini-pituudet voivat toimia hyvin oikeanlaisella siluetilla.
 • Yksityiskohdat: Kiinnitä huomiota yksityiskohtiin kuten hapsuihin, tupsuihin ja kirjailuihin – ne antavat mekolle ainutlaatuisen ilmeen! Vyötärölle solmittava nauha tai vyö voi korostaa muotojasi samalla kun se säilyttää rennon fiiliksen.

Toivottavasti nämä vinkit auttavat sinua löytämään täydellisen mekon! Muista ennen kaikkea nauttia prosessista – boho-tyyli on kyse itsensä ilmaisemisesta vapaasti ja luovasti.

Jos tulee kysyttävää mekoista tai epäröit esimerkiksi onko koko sopiva,

olethan yhteydessä Merviin

puh. 0400 584 283 tai

verkkokauppa@mervinputiikki.fi